Παραιτήθηκε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφο Ρασίχ Ρεσάτ μετά από αντιπαράθεση με τον Τατάρ  

Παραιτήθηκε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφο Ρασίχ Ρεσάτ μετά από αντιπαράθεση με τον Τατάρ   

Ο προβληματισμός και η κριτική του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ για το δημοσιογραφικό έργο του Ρασίχ Ρεσάτ οδήγησαν τον τελευταίο σε παραίτηση από την προεδρία της «ένωσης ξένου Τύπου».

Ο κ. Ρεσάτ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την προεδρία της «ένωσης ξένου Τύπου» εξαιτίας της καταγγελίας του κ. Τατάρ. Επίσης, ανέφερε ότι στο επίκεντρο της καταγγελίας βρίσκεται ο προβληματισμός του κ. Τατάρ για τα πρόσφατα άρθρα γνώμης του.

Η «προεδρία» του κ. Τατάρ αντέδρασε στην νέα εξέλιξη με ανακοίνωση, με την οποία ζητά από τον κ. Ρεσάτ να προβληματιστεί για τους λόγους τους οποίους οδηγήθηκε σε παραίτηση. Η «προεδρία» διαψεύδει την πληροφορία ότι πριν την παραίτηση του κ. Ρεσάτ προηγήθηκε η καταγγελία των πρόσφατων άρθρων γνώμης του ίδιου «σε ορισμένες αρχές».

Σημειώνεται ότι ο κ. Ρεσάτ, σε πρόσφατο άρθρο γνώμης του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην «Κίπρις Ποστασί», άσκησε κριτική στον κ. Τατάρ για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος στην πρόσφατη πολιτική κρίση στα κατεχόμενα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση της «κυβέρνησης» του Φαΐζ Σουτζούογλου.

Οι αντιδράσεις

Στην παραίτηση του κ. Ρεσάτ αντέδρασε ο αρχηγός της τ/κ αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τουφάν Έρχιουρμαν. Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Τατάρ σχετικά με την νέα εξέλιξη.

Η τ/κ Ένωση Δημοσιογράφων, σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι η παραίτηση του κ. Ρεσάτ είναι «το τελευταίο παράδειγμα της καταπίεσης των μέσων ενημέρωσης». Η οργάνωση ασκεί κριτική στον κ. Τατάρ για τον ρόλο του στην νέα εξέλιξη και τονίζει θα αντισταθεί σε κάθε απόπειρα αποσιώπησης του Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE